Politică

Priorităţile Parlamentului de la Chișinău privind drepturile omului, discutate cu un oficial ONU

Liliana Palihovici a salutat prezenţa, pentru prima dată, în Republica Moldova a unui asistent al secretarului general ONU pentru drepturile omului. „Această vizită este foarte importantă pentru ţara noastră şi este relevantă, deoarece se înscrie în contextul reformelor iniţiate la nivel naţional în domeniul drepturilor omului”, a declarat Liliana Palihovici.

Vicepreşedinta Parlamentului şi-a exprimat încrederea că vizita va contribui la aprofundarea dialogului autorităţilor cu mecanismele speciale ale Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. „Ne bucurăm că oficialii ONU sunt la Chişinău când autorităţile sunt într-un amplu proces de consultări cu partenerii externi şi societatea civilă pe problematica drepturilor omului, în cadrul mecanismului ONU de Evaluare Periodică Universală (UPR) a drepturilor omului”, a menţionat Liliana Palihovici.

În cadrul întrevederii a fost abordat şi subiectul respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, prin prisma concluziilor şi recomandărilor conţinute în Raportul elaborat de consilierul de nivel înalt ONU, Thomas Hammarberg. Vicepreşedinta Parlamentului a declarat că este important să fie adoptate cât mai rapid mecanisme naţionale pentru prevenirea şi redresarea situaţiilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Totodată, Liliana Palihovici şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor reuşi să pună în aplicare recomandările respectivului raport, conform prevederilor Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pentru anul 2016 şi să lichideze restanţele existente.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *