Actualitate

Pro Moldova: Ştefan Gaţcan a fost sechestrat şi obligat să semneze cererea de demisie. Un deputat cere toate imaginile din Parlament în care apare Gaţcan

Ştefan Gaţcan a fost astăzi „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. Cel puţin asta susţine Pro Moldova, care spune că nu cunoaşte unde se află acum deputatul Gaţcan. De asemenea, Pro Moldova a publicat plângerea pe care a depus-o azi dimineaţă Ştefan Gaţcan şi în care acuză că a fost ameninţat de deputaţi socialişti. Asta deşi, tot azi, PSRM a anunţat că Ştefan Gaţcan va rămâne parte a echipei PSRM, „a luat act” de demisia acestuia şi „l-a încurajat să participe cât mai activ în viaţa PSRM”.

UPDATE: 14:53. Deputatul PAS Dumitru Alaiba solicită secretariatului Parlamentului să ofere, de urgenţă, toate imaginile video din parlament, în care apare deputatul Ştefan Gaţcan, pentru a-şi „forma o opinie clară despre ce se întâmplă”, întrucât „semnele sunt îngrijorătoare”.

UPDATE: Deputaţii Pro Moldova sunt în faţa Preşedinţiei, intuind că deputatul Ştefan Gaţcan se află acolo. Mai mult, deputaţii Pro Moldova au chemat poliţia, anunţându-i că de mai mult de 5 ore nu cunosc unde se află deputatul Ştefan Gaţcan, nu răspunde la telefon, iar alte persoane vorbesc în locul lui, referindu-se la comunicatul PSRM în care se anunţă că Gaţcan şi-a depus mandatul şi rămâne parte a echipei PSRM. Andrian Candu a făcut referire şi la poza pe care a publicat-o TVR MOLDOVA, în care Ştefan Gaţcan stă la discuţii cu socialiştii, cu capul în jos, iar Vasile Bolea are o foaie în faţă, care cel mai probabil este cererea de demisie a lui Gaţcan.

Pro Moldova atrage atenţia la faptul că, în imaginea apărută în public, se vede clar că Ştefan Gaţcan nu are în faţa sa nici o cerere, spre deosebire de colegul său Vasile Bolea. „De asemenea, un detaliu care face dovada că cererea nu a fost scrisă de dl Gaţcan este numărul de ieşire a demersului (cifra 4) este anterior cererii de părăsire a fracţiunii PSRM şi aderare la PRO MOLDOVA (cifra 8) şi a plângerii adresate procurorului general (cifra 9)”.

Acest lucru a fost semnalat şi de deputatul Dumitru Alaiba:

„Pe 28 iunie domnul Gaţcan semnează demers cu numărul de ieşire 8, iar pe 1 iulie altul cu numărul de ieşire 04.
Într-un document data e scrisă de mână, în altul – printat.
Într-un document a lăsat spaţii la titlu, în altul – nu.
Într-un document el semnează Stefan Gaţcan, Deputat în Parlament, în altul – Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Într-un antet e bold, în altul – nu e bold.

Deci blancul documentului nu este a lui. Întrebarea e dacă semnătura e a lui. Aici nu ştiu – poate şi da. Şi dacă e a lui, întrebarea e în ce condiţii a fost pusă şi câţi stăteau de-asupra lui”.
Pro Moldova îşi exprimă îngrijorarea faţă de soarta deputatului Ştefan Gaţcan şi „cheamă comunitatea internaţională şi societatea civilă din Republica Moldova să ia atitudine şi să nu permită subminarea democraţiei şi compromiterea totală a statului de drept”.

De asemenea, Pro Moldova a anunţat că Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM, deşi în comunicatul PSRM se spune că „fracţiunea PSRM a luat act de această decizie (depunerea mandatului) şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor.

http://tvrmoldova.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *