Actualitate

Probleme tehnice și de infrastructură. Biroul NATO la Chişinău va fi inaugurat oficial la începutul lunii decembrie

Potrivit celor doi oficiali, deschiderea Biroului de legătură NATO la Chişinău va spori colaborarea bilaterală în domenii precum combaterea ameninţărilor cibernetice, sporirea rezistenţei şi pregătirii pentru situaţii de urgenţă. Totodată, Biroul de legătură NATO va informa cetăţenii despre beneficiile cooperării Republicii Moldova cu organizaţia nord-atlantică.

"Republica Moldova, chiar dacă este un stat neutru conform Constituţiei, îşi doreşte o colaborare foarte bună cu Alianţa Nord-Atlantică pentru că noi vrem să avem o armată dezvoltată, pentru că noi ne dorim să fim un stat care poate asigura securitatea. În acest sens, eu nu cred că există o cale mai bună decât să înveţi de la Alianţa Nord-Atlantică", a menţionat Pavel Filip, potrivit Publika.md.

"Doar prin reforme putem rezista ameninţărilor din exterior", a spus Stoltenberg, care a reafirmat sprijinul NATO pentru o Republică Moldova stabilă, sigură şi neutră.

Biroul de legătură al NATO la Chişinău este deja functional, şefa oficiului fiind prezentă de câteva luni în Republica Moldova.

Oficiul urma să se deschidă mai devreme, dar evenimentul a fost amânat din cauza unor probleme tehnice şi de infrastructură.

La începutul anului, preşedintele Igor Dodon insista că deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chişinău nu ar fi de folos majorităţii moldovenilor şi ar crea impedimente în procesul de negocieri privind problema transnistreană.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *