Social

,,Problemele pot fi rezolvate la nivel de primărie”

Studiul vizează timpul necesar estimat de primari pentru rezolvarea problemelor legate de bunăstarea comunităților, pornind de la locuri de muncă, infrastructură, învățământ etc.

Președintele IDEP, Iurie Calistru, a declarat că, în urma prelucrării datelor, s-a constatat că „rata șomajului în localitățile unde a fost realizat sondajul este de 86%, în timp ce peste 65% din populația aptă de muncă nu au un serviciu din cauza lipsei oportunităților de angajare”. Mai mult, conform estimărilor primarilor, numărul necesar de ani pentru soluționarea problemelor localităților variază între 1 și 20, iar soluțiile văzute de ei ar fi implementarea proiectelor, dezvoltarea economică și atragerea investițiilor străine.

,,Infrastructura este în stare avansată de degradare, investițiile capitale sunt insuficiente și doar prin forțele proprii este puțin probabil ca ele să fie rezolvate”, consideră Iurie Coșciug, unul dintre autorii studiului. Potrivit acestuia, o soluție a problemelor existente ar fi crearea unei noi funcții în cadrul primăriilor, cea de manager de proiect, precum și numărul majorat al agenților economici, care ar contribui la bunăstarea localităților.
Studiul a fost realizat în perioada 4-16 ianuarie 2013, pe un eșantion de 84 de APL-uri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *