Politică

Procedura de alegere a preşedintelui va fi reluată de la ZERO?

"În cazul în care astăzi, pâna la ora 24, nu va fi înregistrat niciun candidat, comisia specială va veni în Parlament cu informaţii privind activitatea acesteia până în ziua de 14 noiembrie, şi Parlamentul se va pronunţa asupra situaţiei date.

Legea cu privire la procedura de alegere a şefului statului nu stipulează prevederi în situaţia în care nu este înregistrat niciun candidat. În cazul acesta, Parlamentul este cel care decide dacă va identifica o nouă dată pentru alegerea şefului statului, şi dacă procesul se reia, anunlându-se astfel această primă încercare de alegere a preşedintelui", a declarat Tudor Deliu, preşedintele comisiei perlamentare speciale, responsabilă de procedura privind alegerea preşedintelui.

Deocamdată nimeni nu şi-a depus candidatura la funcţia de şef al statului. Există doar 14 solicitanţi, dintre care nimeni nu a prezentat încă setul complet de documente reglementat de legea privind alegerea şefului statului. Doar un singur solicitant a prezentat dosarul, incomlet însă, deoarece lipseşte susţinerea a 15 deputaţi, obligatorie pentru înregistararea candidaţilor.

În cadrul şedinţei de astăzi a consiliului AIE s-a discutat despre desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte, precum şi despre paşii care vor urma. Potrivit lui Deliu, "AIE are în continuare un singur candidat, Marian Lupu".

La ora 18.30 urmează să aibă loc o întâlnire între liderii AIE şi ex-comunistul Igor Dodon.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *