Economie

Procedurile de reglementare în domeniu construcțiilor, mai prietenoase agenților economici

Viceministrul economiei Vitalie Iurcu, citat de IPN, a spus că este simplificată în special procedura de recepție a construcțiilor. În comisiile de recepție nu vor mai fi incluși reprezentanți ai autorităților publice dacă construcțiile sunt efectuate din banii sectorului privat. Viceministrul exclude că o atare decizie ar putea lăsa loc pentru înrăutățirea calității construcțiilor private. Statul, prin Inspecția de Stat în Construcții, poate să-și planifice activitățile de control la fiecare etapă a construcției, a remarcat Vitalie Iurcu.

La fel, a fost exclusă obligativitatea expertizării ecologice a construcțiilor de către Inspectoratul Ecologic de Stat. Nu va mai fi necesară nici avizarea sanitară obligatorie a proiectelor de construcții din partea Serviciului Stat de Sănătate Publică. Au fost eliminate și alte proceduri de reglementare care se dublau. Termenul de intrare în vigoare a modificărilor și completărilor este 31 mai 2017.

În Strategia de dezvoltare „Moldova 2020” Guvernul s-a angajat să reducă durata obținerii autorizației în domeniul construcțiilor, cu toate certificatele și actele permisive necesare, la 100 de zile. La finele anului 2015 autorizația se obținea în 180-200 de zile.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *