ActualitateEconomie

Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste un miliard de euro în prima sesiune Investalim

Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste un miliard de euro, în prima sesiune de depunere de proiecte a programului Investalim, a anunţat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. “Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro, incluzând şi cofinanţarea, în prima sesiune de depunere de proiecte. Reamintesc tuturor că prin programul Investalim statul român pune la dispoziţie 600 de milioane de euro pentru că avem nevoie de cât mai multe unităţi de procesare în România”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Prin acest program sunt sprijinite înfiinţarea şi modernizarea unităţilor de procesare, în domenii deficitare, cum ar fi: prelucrarea şi conservarea cărnii, industria peştelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor şi legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului.

“Ne-am luat angajamentul să întărim siguranţa alimentară a României şi să oferim sprijin procesatorilor pentru a avea cât mai multe produse româneşti pe piaţă. Suntem pe drumul corect! Am reuşit împreună cu fermierii şi procesatorii români să demarăm un program de succes care să îi ajute pe toţi cei care vor să producă româneşte! Numai aşa vom putea cumpăra româneşte mai multe produse, mai bune, mai diversificate, din fabricile româneşti!”, a subliniat Florin Barbu.

Programul naţional de dezvoltare şi susţinere a industriei alimentare Investalim se implementează în perioada 2023 – 2026 prin schema de ajutor de stat Investalim, care dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, asigurat de la bugetul de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *