Social

Procuorii cer încă 30 de zile de arest pentru șoferul care a curmat viața unei femei și a copilului acesteia de 7 luni

Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru șoferul care a provocat cumplitul accident rutier în comuna Ghidighici, în urma căruia o femeie în vârstă de 32 de ani și bebelușul acesteia de doar 7 luni au decedat. Decizia urmează a fi luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care se vor pronunța în privința demersului oamenilor legii în această după amiază. Potrivit procurorilor, chiar dacă își recunoaște vinovăția, bărbatul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta, transmite Moldova1.

Șoferul în vârstă de 34 de ani a fost escortat în instanță de către oamenii legii. Acesta din nou a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Procurorii susțin că prelungirea măsurii preventive este necesară întrucât, acesta s-ar putea eschiva de la anchetă, cu care de altfel nu colaborează.

De asemenea, oamenii legii sunt în așteptarea expertizei medico-legale.

„El recunoaște vinovăția în comitea infracțiunii incriminate, însă folosindu-se de drepturile sale procesuale, refuză la depunerea declarațiilor. S-a dispus efectuarea expertizei medico-legale în vederea aprecierii gradelor leziunilor corporale cauzate care au supraviețuit și respectiv se efectuează și expertiza medico-legală asupra cadavrelor”, menționează procurorul de caz Mircea Ciobanu.

Vă amintim că tragicul accident s-a produs în seara zilei de 9 iunie, în jurul orei 22:35, în comunca Ghidighici. Teribilul accident s-a soldat cu decesul unei femei și a copilului său. Unul dintre șoferi era în stare de ebrietatea, informează Poliția.

Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, un BMW, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani care a pierdut controlul asupra volanului s-a tamponat violent într-o Skoda, condusă de un tânăr de 25 de ani.

Astfel, în urma impactului, la locul accidentului rutier au decedat mama de 32 de ani și fetița sa de 7 luni care se aflau în Skoda. Iar bărbatul și un alt copil de 4 ani din aceeași mașină au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Fiind testat cu aparatul Drager, s-a constatat că șoferul BMW-ului era în stare de ebrietate la volan. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *