Politică

Procuratura a trimis în instanță dosarul lui Șelin pentru perturbarea marșului unionist

Viorel Tureac nu a precizat dacă procurorul care a instrumentat cauza penală împotriva lui Viktor Şelin va cere instanţei anume acest mod de ispăşire a pedepsei, deoarece Codul Penal mai prevede muncă în folosul comunităţii şi amendă de pînă la 14 mii de lei.

Rechizitoriul procurorilor din Bălţi constată că preşedintele Partidului Social-Democrat /PSD/ a chemat la împiedicarea desfăşurării marşului unioniştilor din 5 august şi a furnizat cantităţi mari de ouă pentru a fi aruncate de către susţinătorii săi în manifestanţi.

Viorel Tureac a mai spus că procuratura din Bălţi îi mai cercetează în calitate de bănuiţi pe liderul mişcării "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, care riscă o amendă de 600 de lei, pe liderul "Ligii Tineretului Rus", Igor Tuleanţev, şi pe liderul social-democraţilor din Bălţi, Oleg Topolniţchi.

Procurorul municipiului Bălţi a declarat că, la violenţele din 5 august, majoritatea contramanifestanţilor nu erau locuitori ai oraşului. Comisariatul de poliţie Bălţi a pornit cinci cauze penale pentru violarea dreptului la libertatea întrunirilor şi două cauze pentru huliganism, dintre care patru au fost expediate în judecată. Amenzile aplicate de procurori pe marginea acelor evenimente se ridică la 100 de mii de lei, notează MOLDPRES. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *