CSI / Rusia

Procuratura Spaniei: Şeful SKR (FBI rusesc) este omul mafiei ruse

Se remarcă faptul că Bastrikin îşi datorează carieră de la Sankt Petersburg bandei criminale conduse de interlopul Ghenadi Petrov, care în anii 1990, în Spania, a fost implicat într-un dosar de fraudă imobiliară.

„Procurorii spanioli numesc „promovare lui Sasha” (Alexandr Bastrikin) succesul principal al grupării lui Petrov,” – se spune în document.

Potrivit ziarului, anchetatorii spanioli au ajuns la această concluzie după ce poliţia a interceptat conversaţiile lui Petrov şi altor inculpaţi în acest caz.

„Pe 28 iunie 2007, Igor Sobolevski (pe atunci avocat, ulterior vicepreşedinte al SKR) i-a comunicat lui Petrov că „Sasha” (Bastrikin) îi mulţumeşte pentru numirea să, urmând să sărbătorească evenimentul şi vrea să-l invite la petrecere pe intermediarul care a făcut posibilă numirea să. Numele intermediarului nu le este cunoscut procurorilor. Sobolevski însuşi, graţie lui Petrov şi cu participarea deputatului Reznik, a fost numit un an mai târziu, în 2008, adjunct al lui Bastrikin „- reiese din rechizitoriu.

În plus, în conformitate cu Parchetul din Spania, un alt oficial din structurile de forţă ale Rusiei, vice-preşedintele Serviciului Federal de Control al Drogurilor, divizie FSB, în trecut, a primit bani de la aceeaşi grupare criminală.

„Generalul Nikolai Aulov, care deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al Serviciului Federal de Control al Drogurilor, şi care în perioada 2006-2008 a fost şef al Direcţiei Centrale a MAI Districtul Federal Central, în 18 luni l-a sunat de 78 de ori pe interlopul Ghenadi Petrov,” – a declarat biroul procurorului.mafia

Aşa cum se menţionează în rechizitoriu, „sunt de remarcat acţiunile oamenilor lui Aulov care au efectuat, la cererea lui Petrov, anume arestări în rândul ofiţerilor de poliţie care au acţionat împotriva intereselor interlopului. Aulov, folosind legăturile sale la nivelul local şi federal, a sprijinit şi promovat eliberarea licenţelor şi altor autorizaţii în interes personal şi de afaceri pentru Petrov şi anturajul sau. Nikolai Aulov a fost recompensat cu bani de Petrov. ”

De asemenea, anchetatorii spanioli cred că prin intremediul unui demnitar de stat, Aulov l-a ajutat pe Petrov să-şi elimine concurenţii din mediul interlop.

În aceste „curăţări” ar fi fost implicat şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit anchetatorilor, „în conversaţia de pe 2 iulie 2007, între Petrov şi fostul deputat al Dumei de Stat Mihail Gluscenko (care a organizat asasinarea activistei pentru drepturile omului Starovoitova), ultimul ar sugerat să „vorbească cu Kolya”, pentru a rezolva problema „ciuntului „(Vladimir Barsukov), rivalul lui Petrov în lume interlopă din St.Petersburg”.

Potrivit raportului, Barsukov ar fi fost arestat o luna şi jumătate mai târziu.spetsnaz poliţie

Ulterior, într-o conversaţie cu un complice de-al sau, Petrov ar fi spus că Barsukov „a fost reţinut la ordinul „ţarului”.

Anchetă sugerează că „ţarul” este Vladimir Putin.

Procurorii mai amintesc cazul fostului deputat Mihail Monastirski, care a mărturist în timpul interogatoriului despre legăturile dintre organizaţiile criminale din St. Petersburg, în special gruparea Tambov, cu KGB-FSB. El ar fi spus: „Influenţă lor (a bandiţilor din St. Petersburg) se va încheia atunci când Putin nu va mai deţine funcţia de preşedinte”.

La scurt timp după mărturisirea să, Monastirski a murit. Autorităţile au anunţat că decesul sau a fost un accident nefericit.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *