Actualitate

Procuratura va contesta sentinţa de achitare a tinerilor care şi-ar fi violat colegul de liceu

Magistraţii au motivat decizia prin aceea că fapta nu ar fi fost săvîrşită de către inculpaţi. Procuratura consideră ilegală sentinţa de achitare şi anunţă că o va
contesta.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în septembrie 2012, în incinta unui liceu din oraşul Hînceşti, cînd un elev din clasa a III-a a fost violat trei zile la rînd de către trei elevi din clasa a X-a. Totul s-a întîmplat în timpul pauzelor dintre ore, minorul de nouă ani fiind dus cu forţa şi violat de inculpaţi în sala sportivă şi vestiarele liceului.

Victima a povestit părinţilor prin ce a trecut, aceştia alertîndu-i pe oamenii legii. Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia, iar expertizele psihiatrice legale, dispuse de procurori pe acest caz au concluzionat că aceştia erau responsabili la momentul comiterii crimei. Procuratura raionului Hînceşti a cerut în instanţa de judecată condamnarea la cîte 10 ani de închisoare a celor trei adolescenţi.

Procurorii au administrat probatoriul ce dovedeşte vina inculpaţilor, inclusiv: declaraţiile părţii vătămate şi a martorilor; raportul Centrului Naţional de
Prevenire a Abuzurilor faţă de Copii de evaluare psihologică a victimei, care a concluzionat că elevul a fost abuzat sexual; expertiza psihiatrică legală a minorului, alte probe concludente.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *