Ultima oră

Procurorii anunță că un fost ministru al Economiei are AVEREA SECHESTRATĂ

Fostul ministrul al Economiei, Adriean Videanu, a fost chemat astăzi dimineaţă la DIICOT. Procurorii i-au adus la cunoştinţă că au pus sechestru pe bunurile sale în dosarul în care este acuzat de complot şi subminare a economiei naţionale.

Videanu a explicat, la ieşirea din sediul DIICOT, că sechestrul i-a fost impus pe toate conturile şi imobilele din declaraţia de avere şi a afirmat că nu are alte conturi sau afaceri în străinătate. Politicianul PDL a dat asigurări că este direct interesat să ofere informaţiile necesare anchetei şi să îi lămurească pe procurori că nu este vinovat de acuzaţiile ce i se aduc.

Procurorul ICCJ a solicitat pe 2 septembrie Senatului şi preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmării penale în cazul lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu. Cei doi sunt acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale. Potrivit procurorilor, Vosganian şi Videanu au acţionat în interesul financiar al lui Ioan Niculae şi au folosit SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA. Prejudiciul adus este de aproximativ 130 de milioane de dolari, conform Mediafax.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *