Ultima oră

Procurorii au înaintat cererea de suspendare a lui Ilan Șor din funcția de primar

„Conform legii administrației publice locale, ce ține de suspendarea din post a funcționarului figurant într-un dosar penal, aceste împuterniciri revin Consiliilor locale. În baza acestor principii, procurorii au înaintat o cerere administrației publice locale Orhei, privind suspendarea temporară din funcție a primarului Ilan Șor, pe perioada desfășurării anchetei. Aceștia urmează să se pronunțe asupra cererii în cel mai apropiat timp”, a precizat Morari.

Pe 24 iunie curent primarul orașului Orhei, Ilan Șor a primit mandat de arest pentru 30 de zile, într-un dosar de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari. Avocaţii edilului au atacat decizia magistraţilor Judecătoriei Buiucani, la Curtea de Apel, însă recursul a fost respins.

Ilan Șor a fost reținut de către ofițerii anticorupție, pe 22 iunie, într-un nou dosar penal, fiind învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, spălare de bani și acordarea creditelor neperformante în perioada cînd deținea funcția de președinte al consiliului de administrație al Băncii de Economii.

Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014, privind tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială. În luna mai 2015 omul de afaceri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, avînd statut de învinuit în dosarul BEM. Avocații învinuitului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționînd că acesta pledează nevinovat. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *