Ultima oră

Procurorii au încheiat urmărirea penală în cel mai mare caz de corupţie de la vama Leuşeni DETALII

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 60 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Amintim că, în octombrie 2013, în urma unor descinderi de amploare la postul vamal Leuşeni–Albiţa, au fost reţinute 42 de persoane. Printre suspecţi se numărau 24 de vameşi, 13 poliţişti de frontieră, patru angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie din Hânceşti.

În luna ianuarie a anului curent Procuratura Anticorupţie a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor 24 de vameşi acuzaţi de corupţie.

Potrivit procurorilor, vameşii acceptau, primeau sau extorcau sume între 100 şi 350 euro de la transportatorii de mărfuri din statele Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a le facilita procedurile vamale. În urma a zeci de percheziţii efectuate în birourile şi locuinţele acestora au fost depistate zeci de mii de euro şi dolari.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *