Actualitate

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată. Anunțul a fost făcut chiar de Chirtoacă pe pagina sa de

Mă voi adresa, din nou,  ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătură cu abuzurile procurorilor, care au format deja o mafie.

Sper să existe reacții și în societate în legătură cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să „multumesc” pentru „acțiune” și „solidaritate”, a declarat Chirtoacă.

Vă amintim că, la 25 mai 2017, primarul municipiului Chişinău a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată.

În privința lui Dorin Chirtoacă au existat bănuieli că acesta i-ar fi dat indicații viceprimarului Capitalei, care era președinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chișinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal, potrivit Agora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Acestea-s toate problemele ca a luat mita? De fapt, dupa cate stiu nici nu se pune problema ca a luat. E invinuit ca ar fi fost intentionat sa ia. Ma potlogarilor, stiti prea bine ce a fost acolo. Opozitia bloca de luni de zile activitatea Consiliuluoi Municipal. Intre Consiliu Municipal (manipulat si de Plahotniuc) si Chirtoaca era o stare de conflict. In comisia de concurs pentru selectarea firmei ce urma sa se ocupe de parcari au fost reprezentanti ai tuturor fractiunilor din Consiliu Municipal. Toti au fost de acord cu castigatorul si au semnat protocolul verbal. In aceste conditii nu stiu de ce in Consiliu Municipal ar fi trebuit sa fie alt vot, cand reprezentatii turor fractiunilor au fost de acord cu castigatorul. Dat fiind faptul ca Consiliul Municipal de luni de zile nu intruchipa cvorumul, Primarul a cerut viceprimarului sa nu mai intinda razana si sa semneze contractul. Da, a fost o incalcare administrativa si atat. Nu mai faceti shou cu 10 ani fara nici o proba a intentiei luarii de mita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *