Social

Procurorii cer instanţei să-l ARESTEZE pe Tripăduş

Nici luni, magistraţii de la Judecătoria Buiucani, care examinează dosarul Tripăduş, nu au reuşit să desfăşoare şedinţa, deoarece inculpatul şi avocata sa, Angela Balan, au lipsit. În locul acesteia s-a prezentat un nou avocat (al treilea care-l apără pe Tripăduş în acest dosar), Procopie Zaharia. El a prezentat, ca şi la şedinţa precedentă, din februarie, certificate medicale precum că inculpatul este bolnav şi a solicitat instanţei timp pentru a studia dosarul. De data aceasta, însă, judecătorii au avut o poziţie mai fermă faţă de eterna tărăgănare a dosarului. Magistrata Aliona Danilov a apreciat schimbul de avocaţi ca pe o încercare din partea lui Tripăduş de a tergiversa examinarea cauzei şi i-a pus noului avocat doar o săptămână la dispoziţie.

Amintim că examinarea acestei cauze se amână de circa cinci ani fie pe motiv că inculpatul se declară bolnav, fie pentru că-şi schimba apărătorii, care solicită timp ca să studieze dosarul. Luni, 27 iunie, judecata urmează să se expună şi în ceea ce priveşte demersul procurorului Dorin Compan, care a cerut ca inculpatul să fie arestat. Precizăm că este a doua solicitare din partea procurorului în acest sens, prima fiind respinsă de către instanţă. Compan ne-a spus că, până luni, urmează să verifice locul unde se tratează Tripăduş şi autenticitatea certificatelor medicale. Intenţia sa este justificată, pornind de la ideea că bălţeanul este învinuit şi de falsificarea a numeroase acte, semnături şi ştampile. Mai mult, sursele noastre apropiate de inculpat ne spun că acesta a ieşit la finele săptămânii trecute din RM, prin Ucraina, şi s-a deplasat în Turcia, utilizând paşaportul românesc. Avocatul Procopie Zaharia s-a arătat destul de rezervat faţă de întrebările noastre şi ne-a spus doar atât: „Nu cunosc încă dosarul ca să vorbesc despre examinarea fondului cauzei”. Întrebat dacă ştie unde se află în prezent clientul său, avocatul ne-a spus că vineri şi sâmbătă a fost vizitat de către acesta, însă acum nu ştie unde este Tripăduş. „Când l-am văzut arăta ca un bolnav”, a precizat Zaharia.

Anatolie Tripăduş e un pretins om de afaceri din Bălţi, care numai în dosarul de la Judecătoria Buiucani este învinuit de: dobândire ilicita a bunurilor altei persoane în proporţii deosebit de mari, escrocherie, spălare de bani, abuz în serviciu, confecţionare a ştampilelor şi actelor oficiale false, samavolnicie, organizare şi dirijare a neexecutării hotărârilor judecăţii, determinare a altor persoane la prezentarea mărturiilor false, falsificare a probelor în proces etc. În cazierul său juridic, Tripăduş are înscrise 14 dosare penale. El s-a făcut cunoscut şi prin faptul că îşi apără interesele invocând deseori faptul că ar fi prieten cu cei mai importanţi demnitari din RM, indiferent de guvernare…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *