Actualitate

Procurorii cer mandate de arest pe numele a 13 persoane implicate în dosarul alimentelor alterate

Procurorii continuă şi astăzi să ceară mandate de arest pe numele a încă 13 persoane implicate în dosar. Până la această oră, mandate de arest preventiv au primit încă patru persoane, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, angajata unui SRL, reținută în dosarul licitațiilor trucate în sectorul educației va sta 25 de zile în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătorii Buiucani. Şi şeful unei firme alimentare, Viorel Galașanu, reținut în dosarul licitațiilor trucate în sectorul educației va sta 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Judecătorii urmează să se pronunțe în privința altor 11 persoane.

Magistrații s-au expus ieri în privința șefei Direcției Educație Tineret și Sport (DETS) a sectorului Centru, Ala Vârlan, care va sta în Penitenciarul nr. 13 din capitală timp de 30 de zile. De asemenea, magistrații Judecătoriei Buiucani au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile și pentru Svetlana Balean, jurist în cadrul DETS a sectorului Botanica, dar și pentru reprezentanții a două companii, care ar fi implicate în dosar, printre care și Ghenadie Nicorici, care apare în înregistrările audio publicate de CNA. Maria Cușnir, contabil-șef al DETS, sectorul Râșcani al capitalei, va sta în arest la domiciliu 30 de zile.

Menționăm că în total au fost reţinute 18 persoane. Potrivit procurorilor, o parte dintre bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *