Externe

Procurorii germani au efectuat percheziții la locuința a doi cunoscuți activiști pro-ruși

Procurorii germani au anunțat luni că au efectuat percheziții la locuința a doi cunoscuți activiști pro-Kremlin, aceștia fiind suspectați că au încălcat o lege care reglementează producția și transferarea de arme, relatează Reuters și Hotnews.

Activiștii în cauză, Max Schlund și partnera sa Elena Kolbasnikova, au organizat numeroase mitinguri de la începerea invaziei rusești în Ucraina anul trecut pentru a protesta față de sprijinul acordat de Germania Kievului.

În luna ianuarie a acestui an Reuters a relatat că aceștia au donat fondurile strânse de la susținători ai lor din Germania unei divizii a armatei ruse ce luptă în Ucraina și că banii au fost folosiți pentru a cumpăra diverse echipamente, de la stații de emisie-recepție, la căști și dispozitive mobile.

În luna martie procurorii germani au efectuat percheziții la locuința cuplului pentru a căuta dovezi care să coroboreze reportajul agenției Reuters.

Ulf Willuhn, un reprezentant al parchetului din Koln, a confirmat luni că perchezițiile au fost desfășurate sub suspiciunea de încălcare a Legii Controlării Armelor de Război, dar a negat că ele au avut legătură cu ajutorul acordat de Schlund și Kolbasnikova unității ce luptă în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Activiștii pro-ruși au acuzat autoritățile din Germania de „fărădelegi”

Legea invocată de procurorii germani reglementează producția, vânzarea și transferarea de arme, de la grenade de mână la puști automate și avioane de luptă.

Unul dintre susținătorii celor doi activiști pro-ruși a scris luni pe Telegram că poliția a „intrat cu forța” în locuința acestora și că l-a rănit pe Schlund în timpul perchezițiilor.

Willuhn a declarat că nu este la curent cu o asemenea informație și nu a dorit să comenteze asupra ei. Schlund și Kolbasnikova nu au putut fi contactați pentru o reacție.

Kolbasnikova a declarat anterior că autoritățile germane „comit fărădelegi” pentru a încerca să reducă la tăcere opozanții politici.

Markus Beisicht, avocatul cuplului și un participant la mitingurile organizate de cei doi, a declarat pentru Reuters că apartamentul acestora a fost deteriorat în timpul perchezițiilor de luni și că Schlund a rămas cu mici vânătăi după razie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu are treaba AUR cu pro-rusii (este dezinformare acest lucru, intrucat AUR a crescut foarte mult in sondaje, PNL+PSD dezinformeaza cu scopul scaderii votantilor AUR). Dimpotriva, George Simion este un cunoscut activist care a initiat si condus mitinguri pt unirea Basarabiei cu Romania. Intr-adevar, doar Sosoaca este dovedita invitata la Ambasada Rusiei. Putem spune asadar ca Sosoaca este activista pro-rusa.

    1. Ma, nene, povesti de adormit pruncii…
      Tuciuriul baron este oul drept al orbanului maghiar, sponsorizati din aceeasi sursa.
      Sub lozinca unirii, incearca sa prosteasca lumea, nu are el nimic comun cu procesul respectiv. Stie a face proteste antimasca, antivaccinare si atat. Nu stie si nu cunoaste nimic, in afara de scandaluri. In ce domeniu s-a afirmat pana a se baga in politica? In niciunul.
      Vai de capul celor care il cred pe el si mai si prostesc pe altii.

      1. Adevarul e ca nici un partid nu are specialisti. Mai venise PNT-ul cu 15.000 de specialisti si s-a dovedit ca era o minciuna. Ar trebui creata o comisie de specialisti, care sa dezvolte niste planuri pe 5-10-20 de ani si partidele, oricare ar veni la guvernare, sa le puna in practica. Nu are treaba AUR cu UDMR-ui, dimpotriva, sunt antagoniste. Votati ce vreti, toti sunt o apa si-un pamant, doar pt ei si atat.

        1. Omul ti-a zis una, tu ii raspunzi alta. Nu era vorba de udmr, ci de tata lor, cel care infrunta europa, alaturi de futin. La fe si tuciuriul cu tot cu daiana, cea sosoaca.
          Si nu mai tampiti pe nimeni cu pozitiile unioniste ale tuciuriului. Dansul trebuie de pus in rand cu un oarecare rosca si sa li se arunce cu oua imputite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *