Moldova

Procurorii n-au găsit „fapta infracţiunii” PCRM…

Precizăm că în materialul respectiv se demonstra că printre cele 17 persoane fizice care ar fi contribuit la fondul electoral al PCRM, în campania pentru alegerile din 28 noiembrie 2010, figurează şi un tânăr şomer, în vârstă de 23 de ani, care ar fi donat 250 mii de lei pentru campania electorală a comuniştilor. Această sumă este menţionată în datele prezentate de PCRM la Comisia Electorală Centrală (CEC). Tânărul se numeşte Anton Leviţchi, locuieşte în satul Socoleni, raionul Anenii Noi, şi habar nu avea că este finanţator al PCRM – şi încă unul dintre cei mai generoşi.


foto: Unimedia

Amintim că tatăl său, Constantin Leviţchi, declara pentru TIMPULfeciorul său s-a jurat că n-a dat niciodată un bănuţ pentru comunişti şi că idee nu are cum au ajuns datele din buletinul său în raportul financiar al formaţiunii.

De asemenea, TIMPUL mai scria că în lista donatorilor PCRM cel puţin patru persoane dintre cele care au făcut donaţii de 120 mii, 150 mii sau 180 mii de lei ar fi oameni simpli, de la ţară, angajaţi ca muncitori la „MoldconstructMarket”, firmă despre care se spune că ar aparţine feciorului liderului comuniştilor, Oleg Voronin.

Membrii CEC de atunci declarau că, dacă falsurile se vor adeveri, atunci vor sesiza instanţa pentru excluderea concurentului din cursa electorală. Alegerile, însă, au trecut, „fapta infracţiunii” nu a fost găsită, iar comuniştii sunt şi azi în Parlament…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *