Finanţe

Procurorii şi judecătorii – RESTANŢIERI la declaraţiile pe venit

Concluziile aparţin Comisiei Centrale de Control a declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate, care s-a întrunit astăzi în şedinţă. Potrivit ultimelor informaţii, până în acest moment, au fost depuse 1250 de declaraţii pe venit. Preşedintele Comisiei, Veaceslav Ioniţă, a anunţat că dintre acestea, au fost procesate doar 581 de declaraţii. "Până pe 29 ianuarie au fost depuse 124 de declaraţii pe venit, restul funcţionarilor le-au făcut publice în ultima zi. Procurorii şi judecătorii, precum şi autorităţile publice locale nu s-au grăbit să respecte legea", a afirmat Ioniţă.  

"Propun să procedăm ca şi anul trecut: Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei să colecteze informaţia şi să raporteze în cel mult două săptămâni despre numărul de declaraţii procesate. Apoi vom decide cum procedăm în continuare", a adăugat Veaceslav Ioniţă.

Deputatul fracţiunii Partidului Comuniştilor, Oxana Domenti a menţionat, în cadrul şedinţei, că viceminiştrii şi directorii agenţiilor de asemenea sunt obligaţi să depună declaraţia pe venit. "Am observat că presa face comparaţie între declaraţiile depuse, acestea fiind completate diferit şi uneori incomplet. Acum sunt învinuiţi cei care au fost cinstiţi. Trebuie să venim cu recomandări pentru ca formularul să fie completat uniform", a spus Oxana Domenti, referindu-se la comentariile jurnaliştilor vizavi de veniturile vicepreşedinţilor Parlamentului.

Menţionăm că, pe 1 martie curent va intra în vigoare o nouă lege cu privire la depunerea declaraţilor pe venit. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *