Politică

Procurorul Diacov: Gurin este controlat de PDM

Procuratura nu este capabilă să lupte cu oligarhia, iar Republica Moldova este un stat captiv. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către fostul procuror al municipiului Chişinău, Ion Diacov, în cadrul emisiunii „Interpol, de la postul de televiziune „TV 7”.

Potrivit lui Diacov, Corneliu Gurin a ajuns întâmplător la cârma Procuraturii Generale, după ce a încheiat un contract cu PDM. „Procuratura Generală nu luptă cu oligarhii şi cu procurorii corupţi pentru că are nevoie de ei. Concursurile de promovare şi angajare a procurorilor sunt făcute de ochii lumii, deoarece câştigătorii sunt cunoscuţi din timp. Ei îşi pun oamenii lor. Procurorul general este controlat de PDM, iar el, la rândul săi, controlează Procuratura. A fost un caz când un procuror, care nu convenea lor, a câştigat întâmplător după merit concursul de promovare. Pentru ca nu era dorit în funcţia respectivă, i-au intentat dosar penal şi a fost anunţat concurs repetat”, a spus fostul procuror.

Ion Diacov s-a referit şi la evenimentele din 7 aprilie 2009. „Au fost comise falsuri şi încălcări grave. Nu constă problema în faptul că judecătorii au judecat în comisariate. Problemă constă în faptul cum au fost judecaţi. Majoritatea tinerilor au fost reţinuţi cu încălcări grave ale legislaţiei, multora li s-au perfectat mai apoi procese verbale că ar fi fost reţinuţi în flagrant. Dar nimeni aşa şi n-a fost pedepsit, iar unii au fost promovaţi”, a spus Diacov.

Ion Diacov, care este frate cu preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a anunţat la începutul săptămânii că în semn de protest pleacă definitiv din Procuratură şi renunţă la toate distincţiile de stat.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *