Justiție

Procurorul general interimar îl vrea pe Dumitru Robu în funcția de șef adjunct al PCCOCS

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a contestat în instanţă decizia Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din 1 noiembrie, prin care a fost respinsă candidatura predecesorului său, Dumitru Robu, pentru funcţia de şef adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), transmite Anticorupție.md.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei din săptămâna curentă a CSP. În cadrul discuţiilor s-a pus la îndoială competenţa şefuluii Procuraturii Generale de a contesta decizia în privinţa lui Robu, pe motiv că în cazul dat nu este persoană prejudiciată într-un drept.

Mandatul de procuror general interimar al lui Dumitru Robu a expirat la 6 octombrie 2022. Acesta a asigurat interimatul funcţiei după reţinerea lui Alexandr Stoianoglo, învinuit de infracţiuni de corupţie.

Până la 6 octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura municipiului Chişinău, iar anterior a activat în Procuratura Anticorupţie, fiind coleg cu Ion Munteamu.

După expirarea mandatului de un an de procuror general interimar, candidatura lui Dumitru Robu a fost înaintată pentru a asigura interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general.

Candidatura lui Robu a fost respns. În scurt timp, candidatura lui Dumitru Robu a fost propusă să adigure interimatul de şef adjunct la PCCOCS, dar a fost respinsă. Acuzatorului i s-a incriminat că ar fi ameninţat membrii CSP pentru a-l vota la interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general. Dumitru Robu a respins învinuirile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *