Justiție

Procurorul general interimar îl vrea pe Dumitru Robu în funcția de șef adjunct al PCCOCS

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a contestat în instanţă decizia Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din 1 noiembrie, prin care a fost respinsă candidatura predecesorului său, Dumitru Robu, pentru funcţia de şef adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), transmite Anticorupție.md.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei din săptămâna curentă a CSP. În cadrul discuţiilor s-a pus la îndoială competenţa şefuluii Procuraturii Generale de a contesta decizia în privinţa lui Robu, pe motiv că în cazul dat nu este persoană prejudiciată într-un drept.

Mandatul de procuror general interimar al lui Dumitru Robu a expirat la 6 octombrie 2022. Acesta a asigurat interimatul funcţiei după reţinerea lui Alexandr Stoianoglo, învinuit de infracţiuni de corupţie.

Până la 6 octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura municipiului Chişinău, iar anterior a activat în Procuratura Anticorupţie, fiind coleg cu Ion Munteamu.

După expirarea mandatului de un an de procuror general interimar, candidatura lui Dumitru Robu a fost înaintată pentru a asigura interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general.

Candidatura lui Robu a fost respns. În scurt timp, candidatura lui Dumitru Robu a fost propusă să adigure interimatul de şef adjunct la PCCOCS, dar a fost respinsă. Acuzatorului i s-a incriminat că ar fi ameninţat membrii CSP pentru a-l vota la interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general. Dumitru Robu a respins învinuirile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *