Social

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a sesizat CSP după ce i-a fost spart e-mailul și contul de Telegram

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după ce i-a fost spart e-mailul și contul de Telegram, iar mai multe conversații au fost publicate pe o pagină web, transmite IPN.

Astfel, în cadrul ședinței, Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că, în demersul său, Ion Munteanu precizează că diverse informații din e-mailul și din Telegramul său au fost publicate pe data de 25 noiembrie. Potrivit lui, din conținutul acestora s-ar fi creat percepția că ar deține prin persoane interpuse proprietăți pe care nu le-a declarat și ar gestiona din umbră anumite afaceri. Astfel, se sugerează că ar fi responsabil de fapte ce ar conține elemente de infracțiune din Codul Penal – îmbogățirea ilicită și falsul în declarații. În acest sens, procurorul general interimar a solicitat ca CSP să desemneze un procuror pentru examinarea circumstanțelor prezentate.

În urma deliberărilor, CSP a decis să-l desemneze pe Vitalie Chișca, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru examinarea acțiunilor pretins ilegale ale procurorului general interimar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *