Politică

Procurorul general intermiar a mers la ședința Parlamentului și a solicitat ridicarea imunității deputatei Marina Tauber: Vizează un nou episod din dosarul care se referă la finanțarea ilegală a Partidului „Șor”

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus joi, 25 mai, în Parlament trei cereri prin care solicită ridicarea repetată a imunității deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber, permisiunea de a o reține și a trimite cauza penală pe numele acesteia în instanța de judecată, scrie Ziarul Național.

Potrivit sursei citate, cererile au fost citite de către președintele Parlamentului Igor Grosu în debutul ședinței Parlamentului, iar solicitarea procurorului general interimar vizează un nou episod din dosarul care se referă la finanțarea ilegală a Partidului „Șor”. Este vorba despre alegerile noi de la Bălți, desfășurate în toamna anului 2021.

Menționăm că în perioada aceia, Marina Tauber a candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, dar a fost eliminată din cursa electorală înaintea turului doi de scrutin, Comisia Electorală Centrală (CEC) invocând „folosirea a fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei”.

Speakerul Parlamentului a transmis cele trei solicitări ale procurorului general interimar Comisiei juridice, pentru numiri și imunități.

Menționăm că Tauber se află în prezent în arest la domiciliu, fiind învinuită de procurori de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „Șor” pentru primul semestru al anului 2022 prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC), precum și de acceptarea finanțării aceleiași formațiuni de către un grup criminal organizat în cadrul alegerilor locale noi din noiembrie 2021. În primul caz, procurorii au acumulat probe că Partidul „Șor” nu ar fi declarat cheltuieli de cel puțin 20 de milioane de lei numai în primul semestru din anul 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *