Actualitate

Procurorul General intervine și cere verificări în cazul reporterului arestat

"Procurorul General a intervenit în scopul asigurării verificării complexe a dosarului, inclusiv a modului iniţierii şi administrării cazului pnă la momentul reţinerii persoanei bănuite de comiterea acţiunilor menţionate, precum şi a existenţei eventualelor conflicte de interese sau provocări în cadrul acţiunilor de anchetă", se arată într-un comunicat de presă emis de Procuratura generală.

Potrivit sursei menționat, verificările dispuse de Procurorul General sunt necesare pentru a asigura în continuare cercetări obiective şi nepărtinitoare a acestui caz.

Reamintim că, vineri, 20 iunie, oamenii legii au reținut în flagrant, un bărbat de 24 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, în timp ce obținea de la o persoană cu funcție de răspundere date compromițătoare despre mai multe persoane cunoscute din domeniul culturii și artei. Potrivit primelor informații, este vorba de reporterul site-ului deschide.md, Vadim Ungureanu. De cealaltă parte, administratorii website-ului spune că este vorba de o acțiune de răzbunare, bine gândită și instrumentată.

Reamintim că, vineri, 20 iunie, sediul redacției deschide.md a fost percheziționat de către angajații Direcției a 5-a din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Reporterul Vadim Ungureanu a fost reținut pentru corupție și șantaj. Jurnalistul a fost percheziționat și la domiciliu.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *