Social

Procurorul general s-a autosesizat în privința profesoarei și a fiului său, agresați de tatăl copilului

Harunjen a spus că a dat indicații Procuraturii mun. Chișinău pentru a verifica informațiile din acest articol și, în caz de necesitate, pentru a-l trage la răspundere penală pe agresor și, eventual, pe polițiștii implicați. Cazul se află în gestiunea procurorului Pavel Vinițchi.

Menționăm că articolul „Protejat de poliție, un chișinăuean își maltratează soția și copilul” este un text de opinie, semnat de colegul nostru Pavel Păduraru, care descrie situația ieșită din comun a unei profesoare din capitală și a fiului său minor, care sunt agresați de către tatăl copilului. Bărbatul este un om de afaceri care, potrivit lui Păduraru, se bucura de protecție din partea mai multor instituții de stat, inclusiv din partea unor polițiști. Autorul susține că ar deține informații și despre alte activități ilicite ale agresorului, dar deocamdată se abține să vorbească despre acestea și să facă publice numele părților.

După apariția articolului, mai multe ONG-uri care protejează drepturile femeilor și ale copiilor, precum și unii colegi de-ai noștri de la alte mass-media, și-au propus sprijinul pentru a mediatiza acest subiect. Interesant e faptul că de atunci femeia nu a mai fost bătută, dar, în schimb, poliția a pornit o cercetare penală în privința ei, în baza unei ordonanțe a procurorului Nicolae Gurev. Cu amănunte vom reveni.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *