Politică

Procurorul Robu se plânge că a fost șantajat de gruparea Șor

Procurorul general interimar, Dumitru Robu afirmă că a fost șantajat prin persoane interpuse, făcând aluzie la Ilan Șor. Dezvăluirile au fost făcute, cu puțin timp în urmă, chiar în plenul Parlamentului, scrie Jurnal.md.

Procurorul a făcut declarațiile după ce a fost întrebat despre imaginile video făcute publice în luna noiembrie 2021 în care primește o anumită sumă de bani în euro.

„Eu am fost persoana care a sesizat CSP. Ceea ce a apărut atunci în presă nu este altceva decât retrăirea marilor fugari care au înțeles că atragerea lor la răspundere este inevitabilă, iar cum au apărut înregistrările date, provocările, adresați întrebarea Partidului Șor. Inclusiv poate o să vă răspundă cum au încercat prin intermediari de a mă șantaja. Întrebările date, la fel, adresați-le Partidului Șor”, a declarat Robu.

„Aceste înregistrări nu au nimic cu activitatea mea de procuror și nu sunt acte de corupție”, a mai adăugat Robu.

Această situație nu a putut fi ocolită de Marina Tauber, care i-a cerut procurorului general să nu mai numească numele lui Ilan Șor.

„Ați fost numit de majoritatea parlamentară care azi este, iar mâine nu-i. La fel și dvs. ați fost și mâine puteți să nu mai fiți. Toate suferințele pe care ni le-ați adus nouă și familiilor o să se întoarcă ca bumerang. Cunoaștem de ce nu vă place Ilan Șor și de noi. Cunoaștem foarte multe și data viitoare le vom vocifera și noi”, a spus Tauber.

„Să ne abținem de la amenințări”, a solicitat speakerul Igor Grosu.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *