Social

Procurtura Generală, despre tragicul accident de la Călărași: Procurorul a fost reținut

Procuratură Generală (PG) anunță că în urma accidentului rutier produs vineri, 20 octombrie în apropierea satului Bahmut, raionul Călărași, în urma căruia au murit patru persoane, a fost pornită o cauză penală.

Potrivit PG, din cauza faptului că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală, transmite Știri.md.

De asemenea, șoferul automobilului a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive arestarea preventivă. 

Anterior IGP a informat printr-un comunicat de presă despre faptul că șoferul automobilului de marca Skoda a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au demonstrat că acesta nu ar fi consumat alcool, dar chiar și așa i-au fost prelevate probele biologice pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.

Vă amintim că vineri, 20 octombrie, patru persoane au decedat, printre care și un copil, în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, la fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare, informează Poliția Republicii Moldova.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele.

La moment oamenii legii documentează accidentul. Traficul este redirecționat pe un drum adiacent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *