Ucraina

Producţia de drone Bayraktar în Ucraina ar putea începe în 2025

Compania turcă Baykar se aşteaptă să înceapă producţia dronelor de luptă Bayraktar TB2 şi Bayraktar Akinci în Ucraina în 2025, a declarat directorul general al companiei, Haluk Bayraktar, potrivit News.ro.

”Lucrările de construcţie la filiala locală a Baykar (din Ucraina), Avia Ventures, se desfăşoară conform planului, iar deschiderea este programată pentru 2025”, a declarat Haluk Bayraktar, citat de publicaţia turcă Yeni Akit.

De asemenea, șeful companiei a precizat că ”cea mai mare parte a lucrărilor pregătitoare este deja în curs de desfăşurare”. Potrivit acestuia, ”se aşteaptă ca uzina să fie conectată la reţeaua electrică în luna iulie”.

În luna august 2022, s-a aflat despre începerea construcţiei unei uzine pentru producţia de drone turceşti Bayraktar în Ucraina.

Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnar, a declarat că construcţia va dura câteva luni, iar lansarea este posibilă înainte de sfârşitul anului 2023. Cu toate acestea, într-un interviu cu Ukrinform publicat la 13 ianuarie, Bodnar a declarat că din cauza luptelor ”s-au făcut ajustări la planurile iniţiale pentru uzină”, precizează TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *