Actualitate

Produse cu termen expirat la Florești

Potrivit Centrului de presă al Departamentului poliţie al MAI, în rezultatul unui control comun, efectuat de ofiţerii Secţiei Investigare a Fraudelor din cadrul Comisariatului de Poliţie Bălţi şi angajaţii Serviciului Veterinar şi ai Centrului de Sănătate Publică Floreşti, la SA "Fabrica de unt din Floreşti" au fost depistate 8,8 tone de unt, în valoare de peste 457 mii de lei, care nu aveau indicat pe ambalaj data fabricării şi termenul de valabilitate.

În rezultatul verificărilor au mai fost ridicate alte 1,5 tone de unt, în valoare de 78 mii de lei, care erau păstrate pentru a fi comercializate, deşi termenul de valabilitate era depăşit din 6 iunie 2011. Pe lîngă aceasta, au fost depistate şi alte produse ale acestei întreprinderi, care erau cu termenul de valabilitate depăşit.

În acest caz, pe numele factorilor de decizie ai întreprinderii a fost pornită o cauză contravenţională, în baza articolelor "utilizarea, la marcarea produselor, a unor indicaţii false ori înşelătoare" şi "încălcarea regulilor de comerţ" ale Codului Contravenţional. Pentru aceste încălcări sînt prevăzute pedepse cu amendă de pînă la 6 mii de lei şi respectiv de pînă la 4 mii de lei. Instanţa de judecată va lua o decizie referitoare la produsele lactate ridicate, notează MOLDPRES.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *