Externe

Profesorul unei școli de elită din Rusia, concediat după ce l-a comparat pe Putin cu Hitler: Preda copiilor miniștrilor

Alexandr Boburov, profesorul unei școli private din Rusia, a fost dat afară de la muncă după ce l-a comparat pe Putin cu Hitler. Totul s-a întâmplat chiar la începutul războiului din Ucraina.

Bărbatul le-a relatat jurnaliștilor de la Mediazona că în dimineața zilei de 24 februarie a aflat despre ordinul lui Vladimir Putin de a invada Ucraina. Ajuns la serviciu, bărbatul a întrebat directoarea școlii unde învața inclusiv copiii unor miniștri ce le vor spune elevilor, însă ea a punctat că nu sunt necesare asemenea discuții.

Profesorul de fizică a decis să acționeze de unul singur. Acesta susține că din cauza emoțiilor pe care le avea l-a comparat pe președintele rus cu liderul nazist.

Ulterior, secția resurse umane le-a cerut profesorilor să semneze un document prin care se obligă să nu discute în clase situația. Mai târziu, în sala unde preda profesorul a fost deconectată electricitatea, iar în zilele următoare profesorul a fost invitat la o discuție cu adminsitrația școlii.

„Mi-a propus să plec singur, în caz contrat voi fi concediat în baza unui articol”, relatează Boburov, menționând că inițial a fost suspendat din funcție pentru o săptămână. Acesta spune că a încercat să soluționeze conflictul, însă directoarea școlii nu a vrut să mai discute cu el. Astfel, pe 4 martie bărbatul a fost informat că este concediat, iar pentru a-și lua lucrurile, a trebuit să cheme Poliția și să le adune sub supraveghere.

Decizia de concedierea învățătorului a fost luată de către o Comisie, iar mai mulți colegi de-ai săi au fost rugați să îi evalueze gestul. 

„Regret un singur lucru – că nu mi s-a permis niciodată să particip la ședința comisiei. Mi-aș vinde sufletul diavolului ca să urmăresc și să ascult discuția”, a conchis învățătorul.

Unii dintre colegii săi nu sunt tocmai entuziasmați, menționând că datorită lui Boburov în cadrul școlii au fost implementate mai multe proiecte, iar mai mulți elevi îl susțin. Între timp, ceilalți profesori s-au arătat indignați de acțiunile lui, menționând că nu sunt pedagogice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *