Finanţe

Profitul băncilor moldovenești a depășit un miliard de lei

 În perioada ianuarie-iulie 2016, cele 11 bănci comerciale moldovenești au obținut un profit de 1,26 miliarde de lei care este cu 28,8% mai mare față de anul precedent. Majorarea profitului se datorează, în mare parte, retragerii licențelor de la băncile problematice (Banca de Economii, Banca Socială și Unibank), care au raportat pierderi de peste 300 milioane de lei.

Cel mai mare profil au obținut Moldova-Agroindbank (283 milioane lei) și Moldindconbank (234 milioane lei). Mobiasbanca a reușit să treacă pe poziția a treia (162 milioane lei) depășind Victoriabank (146 milioane lei).

Băncile cu cea mai mică cotă de pe piață au reușit să-și majoreze semnificativ profitul. Astfel, Comerțbank raportează un profit de 26,2 milioane de dolari în primele șapte luni ale anului curent, față de 8,5 milioane obținute în perioada similară a anului trecut. EuroCreditBank, care deține cea mai mică cotă de pe piața bancară a reușit practic să-și dubleze profitul, care a ajuns la 10,09 milioane de lei, față de 5,77 milioane de lei din perioada similară din 2015.

sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *