Economie

Prognozele Băncii Mondiale: Economia Republicii Moldova va crește în următorii ani

Banca Mondială a revizuit în creștere perspectivele economice ale Republicii Moldova pentru acest an. În același timp, Raportul „perspective economice globale” relevă că economia țării noastre a fost printre cele mai afectate printre țările Europei de Est și Asiei Centrale, scrie Radiomoldova.

Banca Mondială prognozează creșterea economiei Republicii Moldova cu 1,6% în anul 2023, după ce raportul său din luna iunie anul trecut, prevedea o recesiune de 1,1 la sută. Totuși economia Republicii Moldova va înregistra printre cele mai mici creșteri în acest an, comparativ cu țările din regiune.

În schimb, în 2024, economia Republicii Moldova va înregistra o creștere mai robustă – cu 4,2% și va fi printre lideri la acest capitol printre țările din Europa de Est și Asia Centrală, potrivit raportului.

Banca Mondială estimează că în 2022 economia Republicii Moldova a scăzut cu 1,5%, fiind printre cele mai afectate din regiune după cele ale Ucrainei, Belarusului și Federației Ruse. În schimb Georgia și Armenia au înregistrat creșteri economice de câte aproximativ 10%.

Vă amintim că în primele nouă luni ale anului trecut Produsul Intern Brut al Republicii Moldova a însumat aproximativ 200 de miliarde de lei, în descreștere, în termeni reali, cu 4% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Pentru anul curent, Guvernul prognozează o creștere a economiei cu 2%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *