Eveniment

Program naţional de acţiuni la 25 de ani de independenţă

Pentru a spori gradul de notorietate şi a promova imaginea Republicii Moldova pe plan internaţional, Guvernul va organiza mai multe evenimente dedicate acestei aniversării. Potrivit planului, acţiunile încep chiar în luna mai şi se vor încheia la finele anului. În această perioadă se vor desfăşura diverse evenimente culturale, ştiinţifice, educaţionale şi sportive.

Pe 27 august, când se împlinesc 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, vor fi desfăşurate cele mai importante evenimente cu acest prilej, inclusiv parada militară şi alte manifestări festive în Piaţa Marii Adunări Naţionale, depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi cel al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. De asemenea, pe 31 august, de Ziua Limbii, va fi organizat un Salon Internaţional de Carte, iar în luna iunie se vor desfăşura festivităţi dedicate Zilei Naţionale a Portului Popular.

Cu prilejul aniversării a 25-a a independenţei Republicii Moldova se vor emite mărci poştale aniversare, va fi bătută moneda comemorativă, turnat un film documentar şi va fi lansată Enciclopedia Republicii Moldova.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *