Actualitate

Programările de urgență pentru examenul de obținere a permisului se fac exclusiv online

Viitorii șoferi se pot programa accesând pagina web www.programari.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a ASP www.asp.gov.md. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăși trei zile la proba solicitată, începând cu ziua ulterioară adresării online. Costul serviciului este de 300 de lei.

Potrivit directorului ASP, odată cu implementarea serviciului „Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere”, se reduce la maxim implicarea factorului uman în procesul de examinare a viitorilor șoferi”.

La proba practică sunt admise doar persoanele care au susținut examenul teoretic. Cei care au obținut calificativul „respins” pot susține un nou examen numai după o perioadă de cel puțin cinci zile calendaristice, pentru proba teoretică, și zece zile calendaristice pentru proba practică. Din 13 aprilie, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obținere a permisului de conducere” rămâne în vigoare și poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială.

 Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *