Actualitate

Programe de instruire a persoanelor cu deficiențe de vedere și auz din stânga Nistrului

Aceasta este o parte a proiectului regional de protecție a păturilor social vulnerabile de populație. Din program fac parte, de asemenea, editarea și procurarea literaturii de specialitate pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Potrivit conducătorului regional interimar al instituției protecției sociale și muncii, Oleg Fedotov, în Transnistria sunt destule instituții medii de cultură generală de corecție pentru copiii cu deficiențe de sănătate. Cu toate acestea, licee și colegii de formare profesională a persoanelor cu dezabilități și întreprinderi speciale pentru plasarea acestora în câmpul muncii în regiune nu există. O parte din persoanele cu dizabilități de vedere și de auz învață în instituțiile de învățământ profesional, în condiții de egalitate cu ceilalți elevi, dar le vine greu să demonstreze o reușită înaltă, din cauza problemelor de sănătate. După absolvirea studiilor, ei se confruntă cu diverse probleme la angajarea în câmpul muncii.

În prezent, este perfectată banca de date privind persoanele cu dizabilități din Transnistria, cu indicarea specificului fiecăruia, pentru ca ulterior să se elaboreze un program special pentru obținerea de către aceștia a studiilor de specialitate. În cadrul acestei direcții de activitate, în regiune va spori necesarul de traducători pentru persoanele cu deficiențe de auz.

sursa: ipn.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *