Actualitate

Programul zilei de 9 mai: Socialiștii organizează un marș, iar democrații concert

La aceeași oră, Partidul Comuniștilor și Consiliul Republican al Veteranilor organizează un concert de muzică militară și patriotică la monumentul „Luptătorilor pentru puterea sovietică”, de lângă Cinematograful Gaudeamus. După concert, cei prezenți la eveniment se vor îndrepta către Complexul Memorial „Eternitate” pentru a depune flori la mormintele eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Partidul Socialiștilor organizează, începând cu ora 10.00, Marșul Victoriei. Coloana va porni din centrul capitalei, de la Arcul de Triumf, pe str. Bănulescu-Bodoni, Alexei Mateevici, Vasile Alecsandri și Complexul Memorial „Eternitate”. La acțiune participă președinte Republicii Moldova, Igor Dodon.

La aceeași oră, Partidul Democrat, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, dă startul seriei de acțiuni dedicate Zilei Europei și Zilei Victoriei. Programul include: terci ostășesc, fanfară, antrenamente ale câinilor salvatori, desene pe asfalt, tradiții și cântece populare, „Hora prieteniei și a păcii”, și surprize de la maestrul Eugen Doga. De la ora 19.00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert susținut de către Irina Rimes, formația „Blue”, Delia, Thomas Anders, solistul trupei Modern Talking.

Inspectoratul Național de Patrulare, în comun cu Direcția Rutieră din Inspectoratul General al Politiei Române va desfășura, între orele 10.00 și 12.00, în patru puncte de trecere a frontierei o activitate comună de informare a șoferilor despre riscurile depășirii limitei de viteză și adormirea la volan. Este vorba de punctele: Giurgiulești – Galați, Leușeni – Albița, Sculeni – Sculeni și Costești –Stânca.

Asociația „UNIREA – ODIP” organizează, la ora 12.10, un eveniment de comemorare a eroilor români căzuți în lupte, la Cimitirul Eroilor Români, din str. Decebal, 17.

În legătura cu desfășurarea evenimentelor, începând cu ora 06.00 şi până seara târziu, circulația rutieră va fi sistată pe bd. Ștefan cel Mare, pe segmentul dintre străzile Bănulescu Bodoni și Pușkin. Restricții de circulație vor fi și în zona Complexului Memorial „Eternitate”, când se va desfășura ceremonia la care participă conducerea țării, dar și pe tot traseul Marșului Victoriei organizat de către PSRM.

Către ziua de 9 mai, 1717 persoane vor beneficia de ajutor material unic. Ajutorul material va fi acordat participanților și persoanelor cu dizabilități în urma războiului mondial, în cuantum de 10000 lei, persoanelor asimilate participanților – 5000 lei, soțiile (soții) supraviețuitori, inapți de muncă, nerecăsătoriți ai participanților – 1000 lei. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *