Actualitate

Programului PARE 1+1 au adus în țară investiţii de peste 367 mln de lei

Sursa citată a precizat că „de la lansarea Programului, au fost finanţate 751 de afaceri, dintre care circa 50 la sută sînt companii start-up. Granturile acordate beneficiarilor au adus în economia naţională investiţii suplimentare în sumă de 367,3 mln de lei şi au contribuit la dezvoltarea de noi produse şi servicii de piaţă”.

Principalele domenii de activitate eligibile în cadrul Programului PARE 1+1 sînt: agricultura, silvicultura, pescuitul, industria prelucrătoare și sectorul serviciilor.

Programul de atragere a remitenţelor în economie PARE 1+1 pentru anii 2010-2018 are ca scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi, în dezvoltarea economică durabilă a ţării. Obiectivele principale rezidă în: creşterea nivelului de informare a migranţilor şi beneficiarilor de remitenţe privind oportunităţile de dezvoltare a unei afaceri în Republica Moldova, sporirea abilităţilor antreprenoriale, stimularea creării şi dezvoltării IMM-urilor şi facilitarea accesului migranţilor şi beneficiarilor de remitenţe la resurse financiare necesare pentru dezvoltarea IMM-urilor în ţara noastră, a mai menţionat Elena Dascaliuc.  

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *