Externe

(PROIECT) Creștinii, evreii și musulmanii ar urma să se roage sub același acoperiș la Berlin

Clădirea ar urma să fie ridicată în Petriplatz, la Berlin, până în 2018. Ea nu ar fi nici biserică, nici sinagogă, nici moschee, dar le-ar ține locul celor trei în același timp.

Această ‘casă de rugăciune și învățătură’ — cum o numește asociația care promovează proiectul, în absența unei denumiri pentru un lăcaș fără echivalent cunoscut — a fost imaginată de comunitatea protestantă din Berlin, la sfârșitul anilor 2000.

‘În 2007, săpături arheologice sub Petriplatz au scos la lumină fundațiile a patru biserici’, a relatat pentru AFP Roland Stolte, unul dintre cei doi reprezentanți protestanți în consiliul de administrației al asociației.

Municipalitatea a atribuit terenul comunității protestante și ‘am vrut să resuscităm acest loc, nu construind o nouă biserică, ci construind un lăcaș care să spună ceva despre viața religiilor din prezent din Berlin’, a continuat Stolte.

Dintre cei 3,4 milioane de locuitori ai capitalei germane, 18,7 % se declară protestanți, 8,1 % musulmani, 0,9 % evrei (și peste 60 % fără religie), potrivit unor date oficiale din 2010.

‘Ne-am gândit că există o nevoie foarte mare de coabitare pașnică între religii’, a subliniat el.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *