Politică

Proiect de lege în Rusia: Moldovenii născuţi în URSS vor putea primi cetățenia Rusiei

Documentul prevede modificări la legile „Cu privire la cetățenia Federației Ruse” și „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă”. Legiuitorii au propus să-i includă la categoria „vorbitori de limbă rusă” pe cetățenii care s-au născut în URSS, precum și pe cei care au rude născute în Rusia.

„Vă îndemn să elaboraţi o ordine mai operativă de eliberare a cetăţeniei ruse concetăţenilor noştri, purtătorilor de limbă şi literatură rusă, urmaşii direcţi a celor născuţi în Imperiul Rus sau în URSS. Celor care vor să se mute în ţara noastră permanent şi vor renunţa la cetăţenia pe care o deţin”, a declarat Putin anterior.

Mai mult decât atât, aceștia vor putea obține permis de ședere, fără dovezi că au renunțat la cetățenia unui alt stat.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect trebuie să fie analizat și de alte comitete, iar apoi votat în Dumă.

Acest proiect de lege vine în contextul în care Moscova examinează posibilitatea de a simplifica procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru locuitorii din Transnistria.

Legislația rusă nu permite dubla cetățenie, dar asta nu împiedică autoritățile de la Kremlin să acorde cetățenie rusă așa-zișilor conaționali din statele post-sovietice, care susțin politica Moscovei. 

activenews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *