Actualitate

Proiecte comune cu cei din România și Ucraina

La el au participat primari din Ucraina, Moldova și România, reprezentanți ai euroregiunilor„Siret-Prut-Nistru”, „Dunărea de Jos” și „Nistru”, precum și cei ai organizațiilor de susținere tehnică și a celor donatoare.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP). Solicitat de TIMPUL, președintele acestuia, Iurie Calestru, a menționat că primarii s-au întrunit în premieră cu experții care au venit cu propuneri concrete pentru soluționarea problemelor prin realizarea proiectelor generale. „Scopul forumului a fost de a crea comunitatea de primari MD-RO-UA pentru proiecte comune, de a informa edilii locali despre succesele altor regiuni și țări. Săptămâna aceasta urmează să fie semnat memorandumul între Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor și euroregiunile „Siret-Prut-Nistru”, „Dunărea de Jos” și „Nistru” în vederea realizării proiectelor euroregionale”, a mai spus Iurie Calestru. 

Cornel Hamza, vicepreședintele Consiliului Județean Galați, reprezentantul Euroregiunii „Dunărea de Jos”, a declarat pentru TIMPUL că deja a reușit să realizeze proiecte în domeniul turistic, social-economic, resurse umane împreună cu Ucraina și R. Moldova. „Am implementat împreună proiectul „Promovarea culturală comună – mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos”. Acționăm în comun pentru un mediu curat. Alte două proiecte sunt „Muzeul satului: gospodărie tradițională” și „Sănătate fără frontiere”, a precizat Cornel Hamza.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *