Externe

Proiecte de 40 de miliarde de dolari semnate între Rusia și Iran

Ali Akbar Velayati a declarat joi, la finalul unei vizite la Moscova, că a discutat despre unele proiecte cu președintele rus Vladimir Putin.
Teheranul este interesat să obțină de la Moscova împrumuturi în vederea finanțării unor proiecte în domeniul căilor ferate și energiei nucleare, a precizat el, conform Mediafax.

Un pachet de proiecte a fost semnat în ultimele luni și este „pregătit să fie implementat”, a declarat Velayati. Iranul discută de asemenea despre achiziții suplimentare de armament din Rusia și despre vânzarea de petrol către cea mai mare companie rusească de stat, gigantul Rosneft, a spus consilierul liderului suprem iranian.

„Există o voință a părții iraniene de a livra zilnic companiei (Rosneft) volume corespunzătoare de petrol”, a spus el adăugând că asemenea vânzări „ar putea deveni o sursă suplimentară de finanțare” a unor proiecte comune.

În pofida acestor planuri, surse comerciale au declarat pentru Reuters că Litasco, filiala comercială a companiei private Lukoil, pare să devină primul cumpărător din Europa de petrol iranian, după ridicarea sancțiunilor impuse Republicii islamice îan dosarul nuclear.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *