Actualitate

Proiectul de Instruire Lingvistică a Minorităţilor Naţionale din Republica Moldova 2013-2014

Evenimentul va fi desfăşurat cu susţinerea financiară a Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernului Finlandei.

ANTEM va prezenta rezultatele obţinute și experienţele cursanților care au beneficiat de Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova. De asemenea, vor fi puse în evidenţă obiectivele şi direcţiile prioritare ale ANTEM pentru integrarea socială şi profesională a minorităţilor naţionale pentru anii 2014-2016, necesitatea de predare/învăţare a limbii de stat în Găgăuzia şi zonele populate de minorităţi etnice. În cadrul conferinței vor fi înmânate certificate de cunoaştere a limbii române.

Printre invitaţii evenimentului sunt vicepremierul Tatiana Potîng, ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, viceministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, șeful Biroului de Coordonare din cadrul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, Gerhard Schaumberg, directorul general al Biroului Relaţii Interetnice, Elena Beleacova.

În perioada 2013-2014, ANTEM, cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE (Haga), a desfăşurat un program de predare-învăţare a limbii române, de care au beneficiat peste 500 de alolingvi, fiind încadraţi la nivelul A1-A2, B1 și B2, conform standardelor europene. De asemenea, a fost dezvoltată o platformă de instruire la distanță pentru mai multe nivele de însuşire, cu scopul promovării limbii oficiale a statului, dar şi integrării socio-economice a beneficiarilor, se spune într-un comunicat al ANTEM.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *