Politică

Proiectul legii privind lipsirea de imunitate a deputaților agită spiritele în Parlament: Comuniștii au strigat, s-au ridicat de pe scaune, refuzând să voteze

Indignați de faptul că au fost incluși primii pe lista celor ce ar urma să fie lipsiți de imunitate, aleșii poporului au început să strige, s-au ridicat de pe scaune, refuzând să voteze.

Invitați în mod repetat să își dea votul pentru acest proiect de lege, comuniștii au spus că votează împotrivă.

Parlamentul nu a reușit să adopte proiectul de modificare a Constituţiei care prevedea reducerea imunităţii deputaţilor. Proiectul prevedea că deputaţii vor putea fi traşi la răspundere fără acordul prealabil al Parlamentului, aşa cum stabilește în prezent constituția. Deputații urmau să-și păstreze imunitatea doar pentru declarațiile politice. Proiectul a fost elaborate de 50 de parlamentari din Coaliţia Pro-Europeană.

Deputaţii comuniştii au invocat însă încălcarea procedurii, afirmând că proiectul se bazează pe un aviz al Curţii Constituţionale emis cu doi ani înainte de înregistrarea documentului în Parlament. Avizul respectiv a fost dat la un proiect similar înregistrat atunci de deputaţi liberal-democraţi şi liberali. PCRM susține că proiectul ar fi îndreptat împotriva opoziţiei. Deputatul comunist, Eduard Muşuc.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *