Economie

Proiectul tehnic pentru construcția liniei electrice aeriene Vulcănești – Chișinău, aprobat

Proiectul tehnic pentru construcția Liniei Electrice Aeriene (LEA) de 400 kV Vulcănești-Chișinău a fost aprobat de Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor. Capacitatea liniei va avea o putere ce ar putea asigura până la 50% din consumul de energie electrică a țării în perioada cu sarcină maximă, transmite MOLDPRES

Ca rezultat al aprobării proiectului tehnic, instituțiile responsabile vor iniția procedura de expropriere a terenurilor și pregătirea culoarului de lucru pentru începerea construcției. Potrivit Unității Consolidate pentru Implementarea și monitorizarea Proiectelor în domeniul energeticii, principalele activități la capitolul respectiv includ identificarea proprietarilor și evaluarea terenurilor, aprobarea Hotărârii de Guvern, înaintarea ofertei de despăgubire și asigurarea plăților compensatorii, înregistrarea dreptului de proprietate a Statului asupra terenurilor necesare pentru lucrările de construcție și demararea lucrărilor de construcție.

LEA Vulcănești-Chișinău va avea în total o lungime de 158 de kilometri și va trece prin localități din opt raioane din sudul și centrul țării, de la Vulcănești la Chișinău.

Construcția LEA este parte a Proiectul de dezvoltare a sistemului electroenergetic din Republica Moldova. Valoarea proiectului este de 61 mln de euro și este finanțat de Banca Mondială.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *