Actualitate

Promisiunile lui Ceban din campania electorală, „atuurile din mâna PAS”. Deputat: Acum ar fi timpul cel mai potrivit

„Îl îndemn pe Ceban să se țină de promisiuni și să majoreze suportul pentru cetățenii vulnerabili ai Chișinăului la plata facturilor, așa cum a promis în campanie”, a fost mesajul lansat de Radu Marian pe o rețea de socializare.

Totodată, deputatul aduce în vizorul opiniei publice ce a reușit să facă actuala guvernare din care face parte la același capitol.

„Așa cum am mai scris anterior, Guvernul a aprobat trei categorii de suport la plata facturilor. Extinderea programului de ajutor în perioada rece a anului, prin majorarea la 700 lei/lună a ajutorului și creșterea numărului de beneficiari la 300 mii familii vulnerabile. Ajutorul poate fi accesat, printr-o cerere la asistentul social, indiferent de ce fel de energie se consumă – lemn, gaze naturale, sau energie termică. Compensare facturilor celor care folosesc energie termică. Se compensează 2/3 din creștere pentru prima gigagcalorie (222 mii consumatori casnici). Compensare facturilor de gaze naturale până la consumul de 150 m3 (se compensează până la 2/3 din majorare)”, a mai precizat deputatul.

Precizăm că, în ultima perioadă, și primarul Capitalei a început să critice activ guvernarea pentru că nu ar gestiona eficient criza gazului și cea energetică, motiv pentru care acesta afirmă că sunt afectați inclusiv chișinăuienii și instituțiile municipale.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *