Actualitate

Promo-LEX a numărat paralel voturile și a înregistrat câteva diferențe. Cum îl va influența asta pe Năstase

Astfel, conform datelor preliminare ale numărătorii paralele, la scrutin au participat 248 937 de locuitori ai capitalei, în timp ce datele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău arată că la urne s-au prezentat 248 673 de chișinăuieni. Diferență este de 263 de votanți.

Potrivit numărătorii paralele, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a acumulat 129 432 de voturi (Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a anunțat același număr). Candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 116 818 voturi (116 788 de voturi, potrivit Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău). Astfel, în cel de-al doilea caz a fost înregistrată o diferență de minus 30 de voturi pentru candidatul socialist.

În cazul a patru procese verbale nu a coincis numărul buletinelor de vot primite de către birourile electorale ale secțiilor de votare cu numărul de alegători care a primit buletinele de vot și numărul buletinelor de vot neutilizate și anulate. Într-un alt caz procesul verbal a conținut erori în ceea ce privește numărul total de voturi valabil exprimate în raport cu scorul obținut de către concurenții electorali. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *