Ultima oră

Propaganda băsistă compromite imaginea României

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a afirmat, sâmbătă, că vizita la București a asistentului secretarului de stat al SUA Victoria Nuland reprezintă un "semnal pozitiv" dat României, iar oficialul a venit în România "pentru a transmite, din partea președintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului".

"Vizita asistentului secretarului de stat al SUA Victoria Nuland are o conotație profund pozitivă pentru parteneriatul dintre România și SUA și a reprezentat un prilej de reiterare a sprijinului Statelor Unite pentru țara noastră. De asemenea, Victoria Nuland a venit la București pentru a transmite, din partea președintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului și cetățenilor români pentru împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO și nicidecum pentru a reproșa ceva Guvernului", a susținut Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă.

Ivan mai afirmă că efectele "propagandei băsiste" sunt de natură să compromită imaginea României.

"Propaganda băsistă compromite imaginea României prin mesajele negative promovate. Intoxicările propagate în ultimele zile au fost desființate de către asistentului secretarului de stat, care nu a făcut decât să mulțumească țării noastre pentru ce a realizat în cadrul parteneriatului cu SUA", a comentat Ivan.

În plus, potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, susținerea exprimată de SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova este un avertisment dat președintelui Traian Băsescu.

"Nuland a declarat că SUA susțin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și dreptul de a își alege propriul drum. Este un avertisment dat lui Traian Băsescu, care promovează un discurs lipsit de prudență în ceea ce privește unirea Republicii Moldova cu România și, deopotrivă, o confirmare privind corectitudinea discursului moderat și constructiv promovat de premierul Victor Ponta pe această temă", a declarat Cătălin Ivan.
 
Sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *