CSI / RusiaInternaționalROMÂNIA

Propaganda Kremlinului: România, printre cele patru state care „ar putea dispărea” de dragul intereselor SUA

Publicația rusă Pravda a publicat un articol în care scrie că România se află pe o listă de patru state – alături de Polonia, Lituania și Finlanda – care „ar putea dispărea” în conflictul prin interpuși dintre Rusia și Occident.

„Operațiune militară specială a Rusiei în Ucraina nimic altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice conduse de SUA. Rezultatul acestui război prin interpuși între Statele Unite și Federația Rusă poate fi prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a unui număr de state europene”, scrie  Pravda, care citează Reseau International, o platformă media cu sediul în liban care expune teorii ale conspirației și materiale de propagandă care preiau narativul Moscovei. .

„Să fim sinceri: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după ce Ucraina va fi înfrântă. Asta înseamnă că se vor folosi de alți intermediari pentru a continua conflictul. Nu duc lipsă de candidați, însă Polonia, Lituania, România și Finlanda par a fi cei mai probabili. Evident, totul depinde de ruși”, se mai arată în articolul propagandistic publicat de Pravda, care a apărut și în Reseau International.

Ce scrie propaganda rusă despre România:

„O altă țară mică pe care SUA plănuiesc s-o folosească pe post de berbec contra Rusiei.

Fiind membră NATO, România prezintă câteva amenințări:

– pentru Rusia: România ar putea fi folosită ca o bază pentru armatele NATO care vor intra în Ucraina și vor fi detașate la Odesa pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș;

– pentru Transnistria: SUA pot împinge acest teritoriu într-un război cu Republica Moldova, în care o garnizoană rusească de mai puțin de 2.000 de soldați nu ar avea nici o șansă.

În oricare dintre aceste scenarii Rusia va riposta prin distrugerea completă a infrastructurii”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *