Opinii și Editoriale

Propaganda lui Putin amenință România: „Rusia va trece la represalii și distrugerea completă a infrastructurii”

Propaganda de la Moscova amenință cu ștergerea României de pe hartă, după ce Rusia va câștiga războiul din Ucraina.

Pentru propagandiștii ruși, țara noastră este următoarea țintă pe care ar trebui să o vizeze Vladimir Putin în războiul pe care l-a declanșat. Această perspectivă, a unui război purtat de Rusia contra Occidentului pe teritoriul României, este prezentată într-un articol din ziarul Pravda.

Propagandiștii din Moscova văd în România una dintre viitoarele ținte ale armatei ruse, în războiul pe care îl poartă. Un articol publicat în ziarul Pravda, de Olga Lebedeva, susține că Rusia nu trebuie să oprească conflictul din Ucraina, ci să-l continue pe teritoriul românesc. În acest sens, publicația face referire la un așa zis război pe care Rusia îl poartă împotriva Occidentului, prin interpuși – proxy.

Astfel, autoarea articolului susține că războiul ar trebui extins pe teritoriul altor state, chiar dacă consecința ar fi prăbușirea şi dispariția unor țări din Europa. Pe lista autoarei sunt menționate România, Polonia, Lituania și Finlanda.

Din perspectiva Pravda, România este un stat mic pe care Statele Unite îl vor folosi ca bază de lansare a atacurilor contra Rusiei.

„România este o țară mică pe care Statele Unite plănuiesc s-o folosească pe post de berbece contra Rusiei”, se arată în articolul propagandistic.

Rusia vorbește de intrarea României în război

În articol este evocată și posibilitatea intrării României în război, la presiunile SUA, dacă Rusia va interveni în Moldova, în sprijinul Transnistriei rusofone.

„În oricare dintre scenarii, Rusia va trece la represalii constând în distrugerea completă a infrastructurii”, amenință autoarea articolului din Pravda.

Potrivit publicației, „SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre direct în război cu Rusia, atunci când Ucraina va fi înfrântă”. Acesta este motivul pentru care este preferat „războiul prin interpuși”. În paralel, propaganda televizată lansează îndemnuri la perfecționarea armelor nucleare împotriva statelor NATO.

România principal furnizor de armament al Ucrainei

La finalul lunii trecute, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, a declarat că Occidentul a sporit ajutorul militar pentru Ucraina. În acest sens, el a menționat livrările de armament și echipament militar din SUA, Marea Britanie, Polonia și România state pe care le-a descris principalii furnizori ai Kievului.

„SUA și aliații săi sporesc, în mod constant, volumul asistenței militare pentru Kiev cu scopul prelungirii conflictului. (…) Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Polonia și România au cea mai semnificativă contribuție la furnizarea de arme”, a declarat Gherasimov.

El a făcut aceste declarații în timpul unui briefing susţinut în fața atașaților militari ai statelor străine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Aoleu, mi s-au udat pantalonii acum!… Eu am un alt scenariu in minte: Rusia dezintegrata si economic la nivel medieval, iar o gramada de javre ori moarte, ori in puscarii. Cu alte cuvinte, situatia Germaniei din 1945, ca rezultat al visurilor desarte ale unui popor derutat.

 2. Ham, ham, ham, ham… Ia-l de pe mine că-l omor! Nu suntem în stare să menținem ce am ocupat la ucrainieni dar o să vedeți voi… Nu suntem în stare nici măcar să capturăm Bahmut (nu că ar avea o mare importanță strategică dar ne scremem acolo) dar o să vedeți voi… Nu avem arme moderne… dar o să vedeți voi cât de curând ce filme frumoase de propagandă facem despre ele… Un portavion avem și noi și ăla e oglinda vie a rassiei din ziua de azi și a neputinței ei… Hai, ham, ham, ham…

 3. Rusia este acum că o javră în mizerie. Nu mai are bani și nici armament și nici lume să trimită la moarte în Ucraina și se ia aiurea de alții. O glumă proastă a fost este și va rămâne Rusia. Neica nimenea mujic. Un stat care va fi fragmentat că după 1917 curând. Trăiască Karelia, Tatarstan, Cecenia, Moskovia și Siberia și probabil încă vreo 2-3 în plus ca state libere și independente.

 4. Are dreptate „Vlad Dracul” – Situația de acum a Rusiei este rezultatul visurilor deșarte ale unui popor derutat.
  Iată un fragment din cartea „Națiunea rusă sau Povestire despre lipsa ei” (Serghei M. Sergheev – om de știință din Rusia. Editura „Țentrpoligraf”, Moscova, 2017. În această carte este studiată națiunea rusă ca subiect politic cu drepturi stabilite juridic):
  Un filozof a spus: „Rusia nu există pentru ruși, ci prin ruși…” În schimb, autoritățile și slujitorii lor ideologici hrănesc poporul rus cu tot felul de „înșelăciuni elevatoare”:
  1. Rușii nu sunt un grup etnic specific, ci un superpopor misterios fără conținut etnic. Rusă este un adjectiv, nu un substantiv.
  2. Rușii nu au nevoie de bogăție materială și drepturi politice, ar trebui să se gândească doar la spiritualitatea înaltă și la cum să-și îndeplinească misiunea universală – mântuirea omenirii.
  3. Rușii nu sunt stăpânii Rusiei, ci o „soluție” care ține împreună unitatea acesteia; nu un scop în sine, ci un mijloc pentru împlinirea marilor planuri ale autorităţilor.
  4. Indiferent ce s-ar întâmpla, rușii trebuie să îndure și să îndure în tăcere orice asuprire din partea autorităților și a străinilor – altfel totul se va prăbuși.
  5. Rușii sunt incapabili de nimic bun fără un șef sever cu bici.

 5. Intai sa castige razboiul cu Ucraina s-apoi o-m vedea..
  Vorba proverbului „Curaj gaina ca te tai !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *